| Problém s PC... | |
|
|
|
Autor | Zpráva |
---|
-Pn-^ Admin
Poeet p?íspivku : 723 Age : 32 Localisation : Czech Republic Registration date : 20. 05. 07
| Předmět: Problém s PC... Tue Dec 18, 2007 10:56 pm | |
| Mam takovy mensi problemek s PC... uz nekolikrat se mi stalo ze zniceho nic kdyz sem chtel spustit CSS (nekdy i Skype, video nebo jakoukoli hru) Tak se najednou objevila morda obrazovka kde bylo cosi napsano o BIOSU a kdesi cosi (jen na malinkou chvilicku) a pak se cele PC restartovalo... takhle s to opakovalo az do ty doby co sem reinstaloval Windows... pak bylo vsechno nekolik tydnu ok a pak zase jednoho dne zniceho nic se to stalo zase... tak sem to reinstaloval znova a to uz sem nenainstaloval Vista pack ktery sem predtim pouzival... no bylo to v pohode az do dneska! PC pri normalni cinnosti funguje ale jak spustim hru... konec! Pekne me to sere a nemam poneti cim by to mohlo byt...mozna me jen napadlo jestlo nevadi ze mam 2 HDD... kdyz nekdy kliknu na nejaky soubor na disku D tak mi to nekdy haze varovny zpravy tak jestli neni chyba v tom? Nebo me napadlo kolisani proudu... v 1 zasuvce toho mam zapojenyho docela dost...teda mel sem... ted od posledni doby co mi to padalo to mam uz jen s TV a vieem a to byva vzdycky vyple...tv i video... Jinak pak snad chyba v systemu a nebo v komponentech samotnych... fakt nevim ...jestli nemate nekdo nejaky napad nebo jestli se stim uz nekdo setkal? byl bych rad kdyby ste poradili... dik!
Naposledy upravil dne Tue Dec 18, 2007 11:35 pm, celkově upraveno 1 krát | |
|
| |
Joey
Poeet p?íspivku : 456 Age : 36 Registration date : 02. 06. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Tue Dec 18, 2007 11:30 pm | |
| napis sem tu chybovou hlasku, kod chyby a presne zneni... takhle od pasu tezko soudit, spise bych typoval neco se softwarem, nebo grafarnou, ale fakt tezko soudit... blize specifikuj problem | |
|
| |
-Pn-^ Admin
Poeet p?íspivku : 723 Age : 32 Localisation : Czech Republic Registration date : 20. 05. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Tue Dec 18, 2007 11:34 pm | |
| - Neo napsal:
- napis sem tu chybovou hlasku, kod chyby a presne zneni...
takhle od pasu tezko soudit, spise bych typoval neco se softwarem, nebo grafarnou, ale fakt tezko soudit... blize specifikuj problem no tak ted zrovna kdyz najedu do D tak mi to nic nehaze... byvalo to driv... no a ta modra obrazovka je tam prilis kratkou dobu nez abych neco vycetl... ani vyfotit se mi to nepodarilo... jinak da se to zjistit nekde jinde jeste?? | |
|
| |
GT
Poeet p?íspivku : 1059 Age : 40 Registration date : 03. 06. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 12:34 am | |
| chyba bude 50% na doske, (zle pozapajane konektory, pripadne jumpre, uz som sa s niecim podobnym stretol), pripadne v kolisanu prudu ako sam hovoris, skus vymenit PSU, ak mas pocit ze ten tvoj nie je postacujuci. Takisto sa mrkni dovnutra do skrine, ci tvoja grafika nema externe napajanie na PSU, ak ano treba do nej zapojit periferny konektor tazko povedat, musel by som to vidiet. Takisto moze byt problem s pamatami. Aku mas pamat? Mas nastavene "no paging file"? skus to vypnut, mozno to blbne koli tomu, i ked ta pravdepodobnost je minimalna. | |
|
| |
GT
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 12:38 am | |
| ja mam zas momentalne problem s internetom, prestahoval som sa a teraz bezim na tom istom ISP ale cez router, a nejak my to blbne, prekonfiguroval som DNS a IPcku na staticku koli port forwardingu ktore je potrebne na torrenty, no a akosi som to cele doyebal. Dostal som sa do takej situacie ze jedine co mi funguje poriadne su torrenty, internet je pomalsi ako 56k, neloaduje stranky, images... teda ako kedy, teraz to zas chvilu ide, idem sa s tym pohrat, ak ma tu do 3dni neuvidite, tak zbohom a vraciam sa do doby kamennej :p | |
|
| |
kofon
Poeet p?íspivku : 694 Registration date : 05. 06. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 12:46 am | |
| - GT napsal:
- ja mam zas momentalne problem s internetom, prestahoval som sa a teraz bezim na tom istom ISP ale cez router, a nejak my to blbne, prekonfiguroval som DNS a IPcku na staticku koli port forwardingu ktore je potrebne na torrenty, no a akosi som to cele doyebal. Dostal som sa do takej situacie ze jedine co mi funguje poriadne su torrenty, internet je pomalsi ako 56k, neloaduje stranky, images... teda ako kedy, teraz to zas chvilu ide, idem sa s tym pohrat, ak ma tu do 3dni neuvidite, tak zbohom a vraciam sa do doby kamennej :p
Dej to zpatky na DNS a kašli na pevnou IP adresu Proste si jen nastav portforwarding a mas to ....... Ja mam jen 4 vyvody z routru tak mam nastavenej portforwarding pro IPčka 10.0.0.1 až 10.0.0.4 a jede to v pohode | |
|
| |
kofon
Poeet p?íspivku : 694 Registration date : 05. 06. 07
| |
| |
Trancer
Poeet p?íspivku : 1207 Age : 38 Localisation : Czech Republic, Kamenné Žehrovice Registration date : 12. 07. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 1:29 am | |
| Jak psali kucí výše: takhle od boku střílet je na draka... jestli máš tu možnost, prubni grafárnu na jinym kompu, pokud pojede v poho, tak máš o starost míň pokud to tam shodí taky, má o starost víc kamarád nebo sourozenec jinak ten zdroj máš jakej, jak starej? co se elektriky týče myslim, že se dá nahlídnout na čepsu nebo tka někde, do statistiky výkyvů sítě, to by pomohlo zjistit, jestli to neni vnějškem, protože pokud ti to nehází doma jistič, když to pustíš, tak to asi nebude přežránim zásuvky...teda pokud nemáte jistič: udělej si sám se spouští navrtanou a napevno v horní poloze jinak dopručuju za 250 Kč elektrickou ochranu třídy D od APC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33581 ...pomůže ti to stabilizovat napájení ze sítě(zabrání přepětí a poškození nekvalitním vstupním signálem), jo pokud máš cca 2500 tak UPS neni vůbec špatnej nápad http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50220pak bych taky zkusil odpojit ten druhej "podivnej" disk a jet bez toho...jestli je starší může dělat neplechu on jestli ani to nepomůže, tak asi C:\format | |
|
| |
-Pn-^ Admin
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 11:57 am | |
| No tak abych odpovedel na vsechno... je to uplne nove PC... Vsechno co tam mam uz sem tu nekde psal... zdroj je 450, Druhy HDD je uz docela stary... zkusim to zrusit a uvidime... jinak VIstu sem pouzival driv... od posledniho reinstalu windows (kvuli stejnemu problemu) sem uz nic neinstaloval a jedu na windowsech XP... zkusim zajit do prodejny a treba mi stim poradi... uvidime! kazdopadne dik za tip GT a Trancer! Urco napisu jak to dopadlo... dneska po skole se tam chystam! | |
|
| |
Joey
Poeet p?íspivku : 456 Age : 36 Registration date : 02. 06. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 12:07 pm | |
| ^^mel bys jim ho tam vzit... jak tam prijdes bez pc tak nevim co ti poradej, kazdopadne se pochlub | |
|
| |
Trancer
Poeet p?íspivku : 1207 Age : 38 Localisation : Czech Republic, Kamenné Žehrovice Registration date : 12. 07. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 1:11 pm | |
| hmm tak jsem se na to koukal a jestli máš zdroj EC, tak bych se ani nedivil kdyby ti to sabotoval....můžem tady o tom s GTym napsat třeba 800 stran a stejně si nedaj říct....když už investuješ do novýho počítače, tak tě 1000 navíc za zdroj nezabije http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49536 to už bych si radši koupil o něco horší procák a pořádnej zdroj...když ti ten procák nevystačí, tak je to blbý, ale dá se dokoupit silnější a starej prodat, když se ti porouchá zdroj, tak máš dost slušný šance na to, že ti vezme i zbytek počítače...navíc ani nemusí odejít stačí když nemá v sobě žádnej obvod na vyčištění signálu a pošle ti přepětí v síti (a že ta sinusovka nevypadá jako sinusovka nikde a nikdy...) přímo na součástky...každopádně bych ti doporučil, i když to bude nějakej jinej problém, koupit si tu ochranu třídy D (viz. minulej příspěvek a zdroj od kvalitního výrobce...pokud chceš opravdu ticho, doporučuju víc než Fortron Seasonic http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49536 , ale tam si ještě pár set připlatíš...) | |
|
| |
Helli
Poeet p?íspivku : 809 Registration date : 20. 05. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 3:54 pm | |
| Typuju to na ten zdroj, protoze mi to delalo presne, co tobe ted. Proste jsem to riskla, koupila novééj a v obou príípadech to vyslo (teda jak jsem sem psala o tom zdroji pred cca 14 - ti dny, tak krome padaníí pri spusteníí Skypu, to bylo pozdeji i cíítit ). | |
|
| |
-Pn-^ Admin
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 6:43 pm | |
| a s tim zdrojem se ti to stavalo aj jakoze to 3-4 tydny bezelo a pak najednou z niceho nic to zacalo blbnout? a pak kdyz reinstalujes Windows tak je to chvili OK?? to se mi nejak nezna... | |
|
| |
KoF
Poeet p?íspivku : 555 Age : 37 Registration date : 27. 05. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 7:20 pm | |
| Takže přesně to samé mi to házelo taky, akorat vzdycky kdyz sem chtel spustit CSS nebo Dungeon Keeper 2, modrá smrt a restart kompu dřív něž sem stačil cokoliv přečíst, tak sem si řikal kurva jak na to? Vzal sem foťák a čekal a.... vyfotil No nakonec to byl problem s driverem ke graficky kartě, ale jelikož sem jinej nesehnal (pravda moc důkladně sem nehledal) tak sem proste nasel parametr, kterej spusti CSS v okně a fungovalo to A Dungeon Keepera sem zase stahnul nějaky spešl efekty a už to zas běželo | |
|
| |
Helli
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 7:41 pm | |
| - FriE[N]D.DLL napsal:
- a s tim zdrojem se ti to stavalo aj jakoze to 3-4 tydny bezelo a pak najednou z niceho nic to zacalo blbnout? a pak kdyz reinstalujes Windows tak je to chvili OK?? to se mi nejak nezna...
Ze zacáátku mi to padalo hodne nepravidelne, treba jeden mesííc 3 kráát, dalsíí jednou nebo vubec. Takze kdyz reinstalujes Win, tak se muzes zrovna trefit do mesííce kdy nic, stejne tak kdyz budes dáávat jinýý ovladace, tak se ti muze zdáát, ze jsi to vyresil a az to uz necekáás, tak vidíís modro pred ocima Ze je to zdroj jsem poznala, az podle toho, kdyz se interval mezi jednotlivýýma restartama zacal zkracovat. | |
|
| |
Trancer
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 8:41 pm | |
| každpádně bejt tebou poprosim Ježicha jestli by se neplácnul přes kapsu a ještě 1700 na zdroj a D ochranu by nepřidal pod stromek... | |
|
| |
-Pn-^ Admin
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 9:26 pm | |
| KoF se trefil do cernyho!... tohle je presne ono... Takze grafarna... A jak ze si to vyresil? myslim trvale...? nerad bych hral CSS neustale v okne jinak dneska sem si poridil na radu jirika... elektrickou ochranu třídy D od APC http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33581 | |
|
| |
Trancer
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 9:45 pm | |
| za 250 je to jasná volba jinak bejt tebou uvažuju i nad tim zdrojem jinak co se grafiky týče, tak předpokládam, že máš aktualizovaný ovladače, když ti blbne počítač...pokud ne, jdi na stránky výrobce amd.com nebo nvidia.com a najdi tam aktuální (ne beta) ovladače a šup tam s nima | |
|
| |
-Pn-^ Admin
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 10:14 pm | |
| ok... ted sem reinstaloval windows... stahuju CSS a uvidim jestli to pujde... snad ano... kdyztak vsem dik moc za rady! Kdyby ste jeste vedeli... tak piste | |
|
| |
Helli
| Předmět: Re: Problém s PC... Wed Dec 19, 2007 10:22 pm | |
| Nechci ti kazit radost, ale to ze se ti objevila modráá obrazovka jako Kofovi, jeste neznamenáá, ze máás stejnou chybu jako on. Ona se objevuje stejne modráá i u jinýých chyb A protoze jsi psal, ze to nestihnes ani precííst, tak si myslíím, ze ti to muze psáát i jinou chybu a ten zdroj bych poráád nevylucovala :p (ne, ze bych vylucovala zdroje, kdyby jo, tak bych si otevrela internetovééj obchod ). | |
|
| |
GT
| Předmět: Re: Problém s PC... Thu Dec 20, 2007 11:00 am | |
| - kofon napsal:
- GT napsal:
- ja mam zas momentalne problem s internetom, prestahoval som sa a teraz bezim na tom istom ISP ale cez router, a nejak my to blbne, prekonfiguroval som DNS a IPcku na staticku koli port forwardingu ktore je potrebne na torrenty, no a akosi som to cele doyebal. Dostal som sa do takej situacie ze jedine co mi funguje poriadne su torrenty, internet je pomalsi ako 56k, neloaduje stranky, images... teda ako kedy, teraz to zas chvilu ide, idem sa s tym pohrat, ak ma tu do 3dni neuvidite, tak zbohom a vraciam sa do doby kamennej :p
Dej to zpatky na DNS a kašli na pevnou IP adresu Proste si jen nastav portforwarding a mas to ....... Ja mam jen 4 vyvody z routru tak mam nastavenej portforwarding pro IPčka 10.0.0.1 až 10.0.0.4 a jede to v pohode portforwading mi nejde nastavit bez statickej IP. Ono tie torrenty mi uz idu, ale dost pomaly | |
|
| |
GT
| Předmět: Re: Problém s PC... Thu Dec 20, 2007 11:05 am | |
| - Trancer napsal:
- hmm tak jsem se na to koukal a jestli máš zdroj EC, tak bych se ani nedivil kdyby ti to sabotoval....můžem tady o tom s GTym napsat třeba 800 stran a stejně si nedaj říct....když už investuješ do novýho počítače, tak tě 1000 navíc za zdroj nezabije
Jo ved ja som hovoril ze lepsie je kupit znackovy zdroj s menej W ako neznackovy s viac W. V Emiho pripade neznackovy 450W<znackovy 350W. ale tazko povedat, jak helca pisala, problem moze byt aj inde. skus sa pozriet na to externe napajanie grafiky ako som vysvetloval vyssie. Raz som uz taky problem mal, ze ten periferny konektor som nemal zapojeny, win a vsetky aplikacie mi islo vpoho ale 3D hry som uz nespustil, tam to zamrzalo. Jo a pripadne skus pozicat nejaky kvalitny znackovy zdroj ci nie je chyba naozaj v nom | |
|
| |
KoF
Poeet p?íspivku : 555 Age : 37 Registration date : 27. 05. 07
| Předmět: Re: Problém s PC... Thu Dec 20, 2007 7:17 pm | |
| | |
|
| |
Trancer
| Předmět: Re: Problém s PC... Thu Dec 20, 2007 9:20 pm | |
| - GT napsal:
- Trancer napsal:
- hmm tak jsem se na to koukal a jestli máš zdroj EC, tak bych se ani nedivil kdyby ti to sabotoval....můžem tady o tom s GTym napsat třeba 800 stran a stejně si nedaj říct....když už investuješ do novýho počítače, tak tě 1000 navíc za zdroj nezabije
Jo ved ja som hovoril ze lepsie je kupit znackovy zdroj s menej W ako neznackovy s viac W. V Emiho pripade neznackovy 450W<znackovy 350W.
nn tys řikal, že 600W je moc samozřejmě, že je lepší i se slabším výkonem než neznačkový...ono totiž zatžit nějaký EC na těch jeho 450W po delší dobu by byla asi vražda počítače :-/ | |
|
| |
GT
| |
| |
Sponsored content
| Předmět: Re: Problém s PC... | |
| |
|
| |
| Problém s PC... | |